Guia màgica d’autodefensa amb galetes

T. Kingfisher

Traducció: Elena Ordeig

«L’escriptura és superba. Kingfisher, on has estat tota la meva vida?»

The Book Smugglers

  • Una novel·la divertida i enginyosa que reflexiona sobre què suposa realment ser un heroi o una heroïna i sobre la mitificació d’aquestes figures.
  • L’autora, Ursula Vernon (sota el pseudònim T. Kingfisher), ha estat guardonada amb premis tan prestigiosos com l’Hugo, el Locus i el Nebula.

Guardons 

Locus 2021 (categoria juvenil)

Nebula 2021 (categoria juvenil)

Premi Dragon 2021 (categoria juvenil)

Premi Lodestar 2021 (categoria juvenil)

Premi Mythopoeic de literatura juvenil

Premi Cóyotl a millor novel·la

Pots fer una aportació única a Aixeta.cat de 23,95€ i rebre la Guia màgica d’autodefensa amb galetes de T. Kingfisher, en traducció d’Elena Ordeig, amb una llibreta, dos punts de lectura , una postal, i una galeta-recepta. Escriu-nos per Aixeta una vegada feta l’aportació o per qualsevol dubte que tinguis.

Sinopsi

Amb 14 anys, la Mona no s’assembla pas als mags encarregats de defensar la ciutat: no pot controlar els llamps o parlar amb l’aigua, per exemple. De fet, la seva màgia només funciona amb la farina, i el seu company màgic és un cubell de massa mare que no és precisament un tros de pa. Així, la Mona té una vida fàcil: treballa a la fleca de la seva tieta, on entreté els clients fent ballar les galetes de gingebre en forma d’homenets.

Però la seva vida farà un tomb quan descobreixi un cadàver al terra de la fleca. Un assassí recorre els carrers de la ciutat perseguint tothom amb poders màgics, i sembla que la Mona és el seu proper objectiu. En una ciutat assetjada i separada del seu exèrcit de mags, l’assassí serà la darrera de les preocupacions de la Mona.

Ressenyes

«És un dels millors llibres de fantasia juvenil que he llegit a la vida. Intel·ligent, divertit, imaginatiu, ben escrit… Una joia!»
Júlia Baena, bibliotecària escolar

«Submergeix-t’hi si vols quedar encantat i delectat
Locus

«[Kingfisher] té una gran habilitat per crear personatges acolorits i memorables, així com criatures no humanes capaces de provocar admiració i meravella.» 
NPR Books

«Acabes el llibre pensant “Uau, és molt bo, però ara tinc un nou trauma”.»
KB Spangler, Digital Divide

«Aquesta és una història sobre creure en tu mateix, treure el millor partit a les teves habilitats i utilitzar-les per ajudar-vos a tu i a la teva comunitat.»
The Nerd Dayly

«Kingfisher sempre ens presenta les trames més originals i, sens dubte, aquest llibre serà una delícia pels lectors.»
Read plus

L’autora

T. Kingfisher és el pseudònim d’Ursula Vernon, una autora originària de Carolina del Nord. En una altra vida, escriu llibres infantils i còmics estranys. Ha estat nominada a guardons com el World Fantasy i l’Eisner i ha guanyat els premis Hugo, Nebula, Sequoyah, Alfie, Locus, WSFA, Cóyotl i Ursa Major. A més, les seves obres formen part de mitja dotzena de seleccions i llistes del gremi de biblioteques juvenils. T. Kingfisher és el nom que utilitza quan escriu pels més grans. El seu treball inclou múltiples reinterpretacions de contes de fades i un bon grapat d’històries peculiars sobre elfs i gòblins. Quan no està escrivint, és fàcil trobar-la al jardí, intentant establir contacte visual amb les papallones.

La traductora

Elena Ordeig Vila (Arenys de Munt, 1992) és traductora, activitat que combina amb la correcció i amb l’edició de llibres de text. Es va graduar en Traducció i Interpretació per la Universitat Pompeu Fabra i posteriorment va fer el postgrau en Assessorament Lingüístic i Serveis Editorials de la Universitat de Barcelona. Actualment, es dedica a la traducció editorial i també de temes relacionats amb el turisme, la cultura i l’educació. Tradueix de l’anglès i del francès.