Elatsoe

«Evocadora i lírica… una extraordinària obra d’art.»

BuzzFeed

Una novel·la intel·ligent i divertida que trenca tòpics i estereotips de gènere, a més de tenir una protagonista que lluita contra un fosc poder amb el suport de família i amics.

L’obra beu de les arrels apatxes de l’autora i reflexiona sobre temes com la defensa de les minories o l’extermini dels pobles indígenes.

Darcie Little Badger

Traducció: Elena Ordeig
Il·lustracions: Rovina Cal


Premis

Premi Locus a Millor debut literari

Finalista Premi Nebula

Finalista Premi Lodestar

Finalista Premi Ignyte

Finalista Premi NEIBA

Bestseller National Indie (5 setmanes)

Bestseller PNBA

Inclòs a la llista dels millors 100 llibres de fantasia de la revista TIME

Top 10 a Booklist


Sinopsi

L’Elatsoe té un poder: és capaç de cridar els esperits dels animals morts, una habilitat molt útil per seguir acompanyada del seu difunt gos, en Kirby. Quan el seu estimat cosí mor per un accident de cotxe, el seu fantasma li descobreix que va ser assassinat. Però, qui el va matar i per què?

Elatsoe és la història d’una protagonista valenta i decidida que, amb l’ajuda dels seus amics, haurà de fer un viatge i enfrontar-se a la realitat d’una ciutat i les seves perversions. La combinació de misteri, fantasia, terror i mitologia confereixen un valor extraordinari a una història deliciosa i màgica.

ISBN: 978-84-19206-62-6
Publicat a Maig de 2023
14 x 21 cm
336 pàgines

etiquetes

màgia, fantasia, poder, créixer

PROTAGONISTA

L”Elatsoe, una nena indígena que pot parlar amb fantasmes

categoria

Tendra, màgica i amb molta llum

lectors

A partir de 12 anys, nens que llegeixen sols

temes

Crítica a la idea d’heroi i a les guerres, reflexió sobre els adults i el poder.

resum molt breu

L’Elatsoe descobreix que el seu cosí no ha mort en un accident, sinó que l’han assasinat i descobrirà un eix del mal molt poderós.


L’autora

És una apatxe lipana de Texas, llicenciada en Ciències de la Terra, escriptora i fan de tot allò bell i inquietant. El seu debut literari, Elatsoe, va guanyar el prestigiós premi Locus a millor debut literari, es va convertir en un bestseller i va ser inclòs en més d’una dotzena de llistes amb els millors llibres de l’any, a més de ser reconeguda com una de les cent millors novel·les de fantasia de tots els temps per la revista TIME. La seva segona novel·la, A Snake Falls to Earth, va rebre el premi Newbery i va ser finalista del National Book Award en la categoria de literatura juvenil.

La traductora

Elena Ordeig Vila (Arenys de Munt, 1992) és traductora, activitat que combina amb la correcció i amb l’edició de llibres de text. Es va graduar en Traducció i Interpretació per la Universitat Pompeu Fabra i posteriorment va fer el postgrau en Assessorament Lingüístic i Serveis Editorials de la Universitat de Barcelona. Actualment, es dedica a la traducció editorial i també de temes relacionats amb el turisme, la cultura i l’educació. Tradueix de l’anglès i del francès.

L’il·lustradora

Ressenyes

«Revolucionària.»TIME

«Per gaudir profundament de principi a fi.» NPR

«Absolutament màgica.» SyFyWire

«Evocadora i lírica… una extraordinària obra d’art.» BuzzFeed

«Brillant i addictiva.» Kirkus

«Un dels millors debuts literaris de 2020. Llegiu-la.» Marieke Nijkamp

«Una perspectiva i una veu totalment noves entreteixides amb contes de fades, profecies, i llegendes urbanes de la cultura apatxe lipana.» Booklist

«Una protagonista forta, un misteri sobrenatural i una veu nadiua americana poderosa i única.» BookPage

«Una veu refrescant. Mites indígenes, tecnologia actual i poders sobrenaturals es barregen per construir un misteri trepidant.» Kirkus

«Creativa i meticulosament planejada.» Shelf-Awareness

«Aquesta ficció especulativa absorbent i inquietant trenca les nostres expectatives en cada pàgina.» Horn Book

Elatsoe, llibre tancat i obert amb mostra d’il·lustracions.
Punts de llibre amb frases i il·lustracions del llibre Elatsoe.