Bitter

Akwaeke Emezi

«Bitter és un recordatori encertat i poderós que, potser, no totes les nostres lluites són en va»

Nerds&Beyond

  • La preqüela de Mascota reflexiona sobre les revolucions populars i el rol que hi juguen els joves.
  • Reivindica les cures com una acció radical i subratlla la importància del col·lectiu.
  • Planteja qüestions complexes sobre moralitat i venjança en un context de lluita social.

Sinopsi

Després de passar-se la infància vagant per cases d’acollida, la Bitter està encantada d’haver estat admesa a Eucalyptus, una escola especial on es pot concentrar en el seu art rodejada d’altres adolescents plens de creativitat. Però fora d’aquest refugi, els carrers estan inundats de protestes contra les profundes injustícies que regeixen la ciutat de Lucille.

L’instint de la Bitter és resguardar-se de tot plegat darrere les parets d’Eucalyptus, però els seus amics no estan disposats a conformar-se amb un món tan allunyat del que es mereixen. Atrapada entre les seves amistats, la seva passió artística i una relació romàntica incipient, la Bitter no té clar si hauria de ser als carrers o quedar-se a l’estudi. I si finalment troba una manera de col·laborar amb la revolució sense renunciar a la seva identitat, haurà de preguntar-se: a quin preu?
Aquesta novel·la tan oportuna i captivadora —preqüela de la finalista al National Book Award, Mascota— explora el poder del jovent, la protesta i l’art.

Ressenyes

«Un cop més, Emezi crea hàbilment un món eteri on l’esperança és una pràctica, la veu dels joves es valora i l’art és reconegut com una forma de resistència.» 

SLJ

«Una història idònia amb uns personatges queer racialitzats i vibrants disposats a definir el seu futur i el de la seva ciutat.» 

Publishers Weekly

«Si qualsevol aproximació a l’esperança d’un món millor ja és radical, què passa quan ens atrevim a dur aquesta esperança més enllà del que, avui en dia, considerem veritat?»

Karen Chalamilla, The Floor Magazine

L’autori

Akwaeke Emezi (Umuahia, Nigèria, 1987), d’ascendència igbo i tàmil, es dedica a l’escriptura, la poesia i el videoart. El 2018 li van atorgar el premi 5 under 35, un guardó de la National Book Foundation que reconeix els cinc millors escriptors de menys de trenta-cinc anys. Les seves obres, àmpliament celebrades per la crítica i finalistes de molts premis literaris, busquen escapar dels disturbis, la dictadura i la perillosa realitat de la seva infantesa.

Foto: Omofolarin Omolayole